Lemmys minnesceremoni sändes live

Det vitt skilt hur en vill göra med begravningen, beroende på person, ekonomisk status och livsstil i övrigt. Det är inte billigt att begrava någon i Sverige, samtidigt som påtalats i ett tidigare inlägg. Men har en pengar och dessutom är något av en offentlig person kan en begravning ske lite hur som helst.

vinylskivaEn person som nyligen gick hädan var ingen annan än sångaren och frontmannen i bandet Motörhead, Lemmy Kilmister. Han dog efter en kortare tids sjukdom i cancer och det efter ett långt och hårt liv, kantat av droger och alkohol samt turnéer världen runt med bandet.

Lemmy hette egentligen Ian Fraser Kilmister och föddes 1945 i Storbritannien. Han gick bort den 28 december 2015 i Los Angeles, USA och grundade 1975 rockbandet Motörhead. Han hann precis fylla 70 år innan han somnade in på sjukhuset till följd av prostatacancer och hjärtsvikt efter ett hårt leverne. Endast två dagar innan han avled fick han besked om att han led av en aggressiv cancer. Mer om detta kan en se här.

En öppen hyllningsceremoni som sändes globalt i realtid

Innan begravningen hölls en allmän och för offentligheten, öppen ceremoni för Lemmy, där fansen välkomnades att ta del. Hyllningsceremonin direktsändes den nionde januari och även en minnesstund hölls på legendariska klubben The Rainbow i Hollywood.

Lemmy har haft en hel del för sig bland annat har han:

  • Varit sångare och basist i Motörhead
  • Varit medlem av bandet Hawkind
  • Varit medlem i The Rockin’ Vickers under namnet Ian Willis
  • Han jobbade en tid som en del av Jimi Hendrix road crew
  • Han har släppt 23 skivor bara med Motörhead
  • Hans liv finns nedskrivet i biografin ”White Line Fever” från 2002

Det har gått bort en hel del kända personer under de senaste året, med Lemmy följde en hel klunga personer efter ner i dödsriket. David Bowie, Prince, Bodil Malmsten, Alan Rickman, Olle Ljungström, Josefin Nilsson, Imre Kertész, Harper Lee, Umberto Eco. Många experter tror att det beror dels på den stora babyboomen under efterkrigsåren, att vi med sociala mediers hjälp i mycket större utsträckning informeras om när någon dör samt att det finns väldigt många kändisar i dag jämfört med förr.