Låna pengar för en begravning

När det kommer till den sista vilan och vi ska jordfästa någon som ligger oss varmt om hjärtat så vill vi göra det med den största respekten och på bästa möjliga sätt. Men, en begravning är inte gratis och för många människor handlar det om att man får vrida och vända på varje krona och försöka komma på bra lösningar för att få den där dagen precis som man vill. Enligt en artikel i Dn.se så är det mycket svårt för kunder att prisjämföra olika begravningsbyråer och tjänster då de är i ett utsatt läge. Många byråer lägger inte ut priser på direkten utan först måste de ha gått igenom minst ett möte för att få reda på hur mycket det kommer röra sig om. Då kan det ibland vara för sent att uppsöka en annan byrå för att på det sättet pressa priserna. Men, det finns saker du kan göra för att komma ner i pris.

Bra tips att tänka på

  • Du kan alltid ta ett lån för att få den begravning som du har tänkt. Känner du att du har en stabil ekonomi som inte kommer hamna i kläm så kan Direkto vara ett alternativ att vända sig till. Där är det du som ger bankerna chans att komma med ett erbjudande och inte du som går till olika banker.
  • Försök att ringa runt till olika byråer och få ett pris per telefonen så du vet ungefär vart de ligger någonstans. Du ska inte behöva sätta dig i ett möte för att få uppgifter på vad det kan tänkas kosta.
  • Var noggrann med att kolla vad det är som ingår vid en begravning hon de olika byråerna. Detta då det skiljer då en byrå kan stå för nästan hela arbetet och en annan bara för de mest grundläggande sakerna.
  • Gör det själv. Det finns många saker som du kanske inte tänker på men som du i själva verket kan ordna själv. Du kan ordna egen svepning, göra din kista själv, använda egen textil, bårtäcke och plocka egna blommor. Och har du samråd med Kyrkogårdsförvaltningen så kan du till och med tillverka en egen gravsten.

Lycka till med allt från lån till att kanske göra egen gravsten.