Fler väljer personlig begravning

Begravningar och död är något som människan inte kommer ifrån, så nu väljer allt fler att inte vara rädda utan att konfrontera och möte öden och i dess sista avsked inte tårdrypande säga farväl utan göra det med ett glatt och upplyftande minne. Allt fler begravningar blir mer och mer personliga. 

1557873-monument-lady-of-guadalupe-on-a-cemeteryAtt beställa fototårta online med den bortgångnes ansikte på eller att se ett hologram av personen man är där för att säga farväl till är alla nya inslag när det kommer till begravningar. I en artikel från svd.se går det att läsa att allt fler begravningar går mer och mer åt det privata hållet där man som gått bort har stora krav på hur man vill ha sitt sista kalas och hur man vill säga farväl.

Slott eller egna trädgården

I en annan artikel går det att läsa att man kan få hjälp med att ordna begravningar som är lite utöver det extra. Begravningar där man aktiverar alla sina sinnen. Varför det verkar vara en trend som snart kommer att gå över till att bli något normalt i begravningssammanhang är nog då man gärna värnar om det privata när samhället i stort mer tar en annan riktning. Den sista ceremonin ska nu bli så personlig som möjligt och man lämnar även det mörka mot det ljusa, vilket är något vackert. För var det en självklarhet att man skulle bära svarta kläder på en begravning, nu får gäster komma som de vill och man brukar tala om att man ska få komma så som den avlidne skulle vilja att man kom, så man visar respekt. Gör man det med en röd klänning, ja, då ska man bära en röd klänning.

En annan intressant sak som förändrats när begravningarna blir mer privata är själva musiken, och kanske var det musiken som tog det första steget: att människor började experimentera mer med vilken typ av musik som skulle råda.

Här kommer dock den ännu populäraste låten som spelas på begravningar.