En vacker ceremoni för Lotta Rudholm

Nyligen begravdes Lotta Rudholm hemma i Härnösand och ingen mindre än hennes stora idol Carola Häggkvist sjöng vid ceremonin.

 

blommor tulpaner floras.seDet var den 4 juni nu i år som Lotta misshandlades till död hemma i sin egen lägenhet av en kille som hon under en kort tid dejtade och som sedan hotade och misshandlade henne, tills hon helt enkelt inte levde längre. Efter en kort tid på sjukhus somnade hon in för gott, omringade av vänner och familj. Under tiden på sjukhuset spelade hennes systrar upp låten ”När löven faller” med Carola i hopp om att Lotta skulle vakna upp. Det var vidare deras önskan att Carola skulle komma och framföra den vackra låten på begravningen hemma i Härnösand i Härnösands domkyrka.

Strax innan begravningen dök också Carola upp utanför domkyrkan och visade sin sympati för familjen och vännerna till Lotta, med många kramar och tårar. Sedan framförde hon också den önskade melodin i domkyrkan under själva begravningsakten.

Äpplen som symboliserade systrarnas barndom

Tidigare har vi skrivit ett inlägg om hur det kan vara mer eller mindre dyrt med en begravning, men att det inte är det man vill tänka på när en nära anhörig gått hädan. Man vill ju göra begravningen så fin som möjligt för den man älskar, inte tänka på kostnader. På Lottas begravning var kyrkan vackert utsmyckad med rosenblad och små äpplen i mittgången. Äpplena fanns som dekoration för att symbolisera Lottas och hennes systrars barndomstid, eftersom de ofta klättrade i just äppelträd tillsammans, och plockade äpplen.

Vi har levt som i en bubbla och känt avundsjuka på folk som skrattar och är glada. Trots våra känslostormar så känns det ändå skönt med en fint avsked av vår älskade Lotta – Systrarna till Lotta i Allehanda

Ceremonin för Lotta Rudholm i Härnösands domkyrka avslutades med att familjen och de som stod allra närmast henne lade rosor på kistan vid podiet längst fram i kyrkan, under ackompanjemang av den vackra sången ”Bed of roses”, av bandet Bon Jovi.