Begravning utan den döde

Bara timmar innan Luddes pappa Leif skulle begravas, var kroppen borttappad – utan att begravningsbyrån kunde uppge vart kroppen var. Det är något av det värsta som kan hända, när man går igenom ett sorgarbete och ska ha en sista stund med den som har gått bort men dessvärre hände det Ludde med familj. Begravningsbyrå förklaring till misstaget var den mänskliga faktorn, att det på grund av att de många inblandade har blivit missförstånd och felinformation. Och visst är det sant, men inte hjälper det familjen som sörjer.

Samtidigt ska man vara glad över ens ha en möjlighet att begrava sin närstående. I många familjer håller inte ekonomin för att täcka en begravning som kan kosta upp mot 25 000 kronor. Det är många som då måste ta ett lån, vilket inte alltid är kul. Som tur är finns det alltid bra lånebolag att kontakta vid sådana tillfällen, exempelvis Freedomfinance privatlån som även erbjuder en bra ränta.

Att hålla ner kostnaden

Att begravningar är kostsamt i Sverige är egentligen ingen hemlighet, men det är samtidigt få som känner sig bekväma i att prata om det. Den genomsnittliga kostnaden för en begravning ligger runt 25 000 kronor och ofta är kostnaderna för administration och kista till begravningsbyråerna något saltade. Det är mycket dyrt för vissa familjer men samtidigt är det ju ingen som inte vill unna sin närstående en vacker begravning där pengarna inte är ett problem. Några tips på vad man kan göra för att hålla ner kostnaden är att välja en billig kista, då kan man få ner kostnaden ganska mycket. Att inte ha en representant från begravningsbyrån på plats kan även göra att du sparar in en viss summa. Den personen brukar se till så att allting är i ordning, någonting man kan göra själv. Men det är klart, i ett sorgarbete är det inte alltid man tänker klart. Att hantera sorg är individuellt, och det går inte att förbereda sig för reaktionen på döden. Under begravningen är det dessutom extra jobbigt, eftersom det ska representera det sista avslutet. Läs gärna på om sorg 1177 om sorg, för att lära dig mer om hur du kan hantera det.